Milyen kaput válasszak?

Kétszárnyú kapu

A kétszárnyú kapu mozgása és esztétikája miatt a legnépszerűbb típus. Mikor megérkezik egy vendég, vagy haza ér a tulaj és utat enged befelé az tényleg elegáns, szó szerint kitárja karjait hogy beengedje az érkezőt. Nagyobb kapunyílásoknál is alkalmazható megfelelő merevítés, és gondos elkészítés mellett. 
Nem utolsó szempont hogy a kétszárnyú kapu árban is a legkedvezőbb.

Úszókapu és alsó sínes tolókapu

Az úszó és toló kapuk nagy előnye a szárnyassal szemben, hogy korlátozott hely esetén is kiválóan alkalmazható, ahol mondjuk a szárnyas kapu nyitásához nem áll rendelkezésre elegendő hely. 
A két típus mozgásában megegyezik, azonban szerkezetileg teljesen eltérő. A tolókapu a földre illesztett sínen mozog a rajta lévő görgőkkel, míg egy úszókapu fordítva, azaz a görgők a földhöz vannak rögzítve, míg egy C sín van a kapu alján. Az úszókapunál így szükség van egy ellensúlyra ami ellentart a kapu orrának húzó hatásának. A beton mérete a kapu méretétől függ.
Tehát a tolókapu esetében oldalirányban van szükségünk helyre, azonban számolnunk kell azzal a ténnyel, hogy egy általános úszókapu méretének egyharmadát a támasztó rész teszi ki.
4 méter nyílásméretű kaput veszünk alapul, akkor 6 méter hellyel szükséges számolnunk. 
Az úszókapunak ennél jóval kisebb a helyigénye, nyílás + 50cm.
A tolókapu sínnek szintén kell egy sík, egyenes beton sáv amire a sínt rögzítjük.